Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Nyheter och pressmeddelanden

 • Oskarshamn 3 åter i drift efter årligt underhållsstopp

  PressmeddelandeEfter ett över 100 dagar långt underhållsstopp med omfattande åtgärder är Oskarshamn 3 (O3) nu åter i drift. Många stora arbeten har genomförts på anläggningen parallellt med en pågående pandemi och utmaningarna har således varit många.

  nov 20

 • OKG-produktion i absolut högsta världsklass

  PressmeddelandeMed en produktion vid Oskarshamn 3 (O3) på mer än 11 miljarder kilowattimmar el under 2019 slogs inte bara ett nytt rekord för anläggningens vidkommande. O3 svarade också för den tionde största årsproduktionen av alla världens kärnkraftsreaktorer.

  sep 8

 • Omfattande och utmanande underhållsstopp inleds

  PressmeddelandeEfter en driftsäsong med stabil produktion är det dags för den årliga underhållsavställningen på Oskarshamn 3 (O3). Mot bakgrund av den rådande pandemin är förutsättningarna i år annorlunda.

  jul 31

 • OKG har utsett ny VD

  PressmeddelandeStyrelsen för OKG har utsett Johan Lundberg till ny VD för OKG AB. Johan Lundberg är idag chef för bränslefabriken på Westinghouse i Västerås.

  jul 16

 • Längre OKG-stopp för ökat smittskydd

  PressmeddelandeÅrets underhållsstopp på OKG förlängs med drygt tre veckor. Beslutet att tidigarelägga starten för arbetena till den 1 augusti fattas för att förebygga risken för att Coronaviruset sprids bland alla som deltar i arbetena.

  apr 29

 • Elproduktionen återupptagen efter framgångsrika underhållsåtgärder

  PressmeddelandeOskarshamn 3 (O3) producerar återigen fossilfri baskraft till det svenska elnätet. Detta efter ett kortare produktionsstopp på drygt två dygn för åtgärder av en otät ventil i mellanöverhettningssystemet.

  feb 28

 • Otät ventil stoppar O3-produktion

  PressmeddelandeUnder måndagseftermiddagen stoppas produktionen på Oskarshamn 3 (O3) tillfälligt för åtgärd av en otät ventil i turbinens mellanöverhettningssystem.

  feb 24

 • Säker drift gav rekordleveranser av fossilfri el 2019

  PressmeddelandeUnder 2019 levererade OKG nästan 11 miljarder fossilfria kilowattimmar till den nordiska elmarknaden, mer än anläggningens tidigare leveransrekord från 2018.

  jan 7

 • Johan Dasht utsedd till ny VD för SKB

  PressmeddelandeJohan Dasht har av styrelsen för SKB utsetts till ny VD. Han kommer därför att lämna sitt uppdrag som VD för OKG, i mitten på februari 2020.

  dec 16

 • OKG framtidssatsar – investeringar och traineer

  NyhetUnder 2020 genomför OKG en mångmiljoninvestering för ytterligare förhöjd säkerhet. Under samma år utses flera nyrekryterade medarbetare att ingå i ett branschgemensamt traineeprogram. Företeelser som var och en på sitt sätt indikerar den framtidstro som idag präglar OKG.

  nov 6