Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Nyheter och pressmeddelanden

 • Simpevarp – fronten för ny kärnkraft

  NyhetÄnnu en gång kommer det att skrivas kärnkraftshistoria på Simpevarp. Första gången var det O1, det första svenska kommersiella kärnkraftverket som var pionjär. Nu är det en prototyp för att utveckla framtidens reaktorteknik som det handlar om!

  feb 15

 • Utmaningar och framgångar under 2020

  Pressmeddelande2020 blev ett omvälvande år för hela världen och givetvis även för OKG. Årets stora utmaning i form av det noggrant förberedda underhållsstoppet fick genom rådande pandemi ytterligare en dimension. Likväl kunde alla kravställda aktiviteter genomföras på förväntat sätt och därmed säkras OKGs leveranser av fossilfri el i minst tjugofem år till.

  jan 11

 • Oskarshamn 3 redo för långtidsdrift

  NyhetUnder hösten har ett kompletterande säkerhetssystem installerats på OKG. I och med att Strålsäkerhetsmyndigheten meddelat att installationen anses uppfylla de krav som ställs på en oberoende härdkylning tryggas den fossilfria elproduktionen vid Oskarshamn 3 under många år framöver.

  dec 21

 • O3 i drift efter ett kort avbrott

  PressmeddelandeEfter ett kort underhållsstopp på drygt ett och ett halvt dygn är O3 åter i drift.

  dec 2

 • Slaget om mustaschen – en insats för cancerforskningen

  NyhetPå OKG arbetar många medarbetare på distans mot bakgrund av rådande pandemisituation och det är en utmaning att känna en tillhörighet och samhörighet med sina kollegor när man inte träffas. Vi såg då en möjlighet att förena nytta med nöje och dessutom skapa en liten oas frånkopplad från Covid-19. Resultatet? OKGs Slaget om mustaschen 2020.

  dec 1

 • O3 tillfälligt stoppad för åtgärd i turbinen

  PressmeddelandeNatten mot måndag den 30 november kopplades Oskarshamn 3 (O3) från kraftnätet för ett kortare stopp. Det var i samband med uppgången efter den årliga underhållsavställningen som det konstaterades åtgärdsbehov i den konventionella turbinens generatorutrustning.

  nov 30

 • OKGs hemsida i ny kostym

  NyhetMärker du någon skillnad? Vi har nu lanserat en helt ny hemsida för OKG. Innehållet är detsamma som tidigare men paketeringen och utseendet är i nyare och fräschare tappning! Nytt är dock den portal för Kärnpunkten-artiklar som nu finns på hemsidan.

  nov 26

 • Oskarshamn 3 åter i drift efter årligt underhållsstopp

  PressmeddelandeEfter ett över 100 dagar långt underhållsstopp med omfattande åtgärder är Oskarshamn 3 (O3) nu åter i drift. Många stora arbeten har genomförts på anläggningen parallellt med en pågående pandemi och utmaningarna har således varit många.

  nov 20

 • OKG-produktion i absolut högsta världsklass

  PressmeddelandeMed en produktion vid Oskarshamn 3 (O3) på mer än 11 miljarder kilowattimmar el under 2019 slogs inte bara ett nytt rekord för anläggningens vidkommande. O3 svarade också för den tionde största årsproduktionen av alla världens kärnkraftsreaktorer.

  sep 8

 • Omfattande och utmanande underhållsstopp inleds

  PressmeddelandeEfter en driftsäsong med stabil produktion är det dags för den årliga underhållsavställningen på Oskarshamn 3 (O3). Mot bakgrund av den rådande pandemin är förutsättningarna i år annorlunda.

  jul 31