Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Nyheter och pressmeddelanden

 • Oskarshamn 3 åter på nät

  PressmeddelandeOskarshamn 3 (O3) producerar planerbar, fossilfri el igen. Fasningen som började tidigt i morse beräknas ta 79 timmar.

  jul 21

 • Oskarshamn 3 tillfälligt från nät

  PressmeddelandeSedan 16-tiden på tisdagen är Oskarshamn 3 (O3) bortkopplad från elnätet. Våra experter felsöker för att fastställa orsaken. Vi startar inte förrän vi gått igenom och kontrollerat alla nödvändiga funktioner. Säkerheten har alltid högsta prioritet.

  jul 20

 • Oskarshamn öppnar dörrarna för stor internationell energikonferens

  NyhetI september möts forskare, branschfolk från energibolag och politiker i Oskarshamn för en internationell konferens där fokus ligger på ny teknik som tar oss närmare en fossilfri värld.

  jul 15

 • Oskarshamn 3 på väg tillbaka efter lyckad revision

  PressmeddelandeTisdagen den 11 maj avslutades årets revision på Oskarshamn 3 (O3). Reaktorn har därmed återgått till elnätet och producerar fossilfri, planerbar el igen.

  maj 12

 • Revisionen är igång

  PressmeddelandeStartskottet har gått för årets revisionsavställning på Oskarshamn 3 (O3). Som vanligt står säkerheten främst.

  apr 19

 • Planerad nergång av Oskarshamn 3

  PressmeddelandeOKG har meddelat den nordiska elbörsen Nord Pool att den bränsleskada som rapporterades in i höstas kommer att hanteras och att anläggningen tillfälligt tas ur drift.

  feb 9

 • OKG säljer fossilfri vätgas till extern marknad

  PressmeddelandeNu går kärnkraftsbolaget OKG in som producent och leverantör på vätgasmarknaden. Det första kontraktet med en extern köpare är underskrivet. Enligt avtalet ska den första leveransen av vätgas producerad med fossilfri kärnkraftsel genomföras i början på 2022.

  jan 20

 • Produktionsrekord på OKG

  PressmeddelandePå nyårsafton slog Oskarshamn 3 (O3) det tidigare rekordet för årlig elproduktion. Under 2021 levererade kärnkraftverket 11 000 000 megawattimmar (MWh) fossilfri el. Det är 13 400 MWh mer än det gamla rekordet från 2019.

  jan 3

 • OKG:s årsstämma genomförd

  NyhetDen 15 juni 2021 genomfördes OKG:s årsstämma. Som föregående år genomfördes den digitalt även i år.

  jun 29

 • Oskarshamn 3 åter på nät - 1450 MW på väg tillbaka!

  PressmeddelandeUnder fredagen den 18 juni avslutade OKG den årliga revisionsavställningen i och med att Oskarshamn 3 (O3) kopplades in på kraftnätet. Inom kort levererar anläggningen åter fossilfri och trygg baskraft med full effekt.

  jun 19