Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Nyheter och pressmeddelanden

 • OKG:s årsstämma genomförd

  NyhetDen 15 juni 2021 genomfördes OKG:s årsstämma. Som föregående år genomfördes den digitalt även i år.

  jun 29

 • Oskarshamn 3 åter på nät - 1450 MW på väg tillbaka!

  PressmeddelandeUnder fredagen den 18 juni avslutade OKG den årliga revisionsavställningen i och med att Oskarshamn 3 (O3) kopplades in på kraftnätet. Inom kort levererar anläggningen åter fossilfri och trygg baskraft med full effekt.

  jun 19

 • Revision på OKG - årets höjdpunkt!

  NyhetEfter ett framgångsrikt produktionsår har nu startskottet gått för årets revisionsavställning på Oskarshamn 3 (O3). Revisionen är kort, men har många arbeten inplanerade och en pandemi att ta hänsyn till. Som vanligt jobbar vi med säkerheten främst.

  maj 24

 • Simpevarp – fronten för ny kärnkraft

  NyhetÄnnu en gång kommer det att skrivas kärnkraftshistoria på Simpevarp. Första gången var det O1, det första svenska kommersiella kärnkraftverket som var pionjär. Nu är det en prototyp för att utveckla framtidens reaktorteknik som det handlar om!

  feb 15

 • Utmaningar och framgångar under 2020

  Pressmeddelande2020 blev ett omvälvande år för hela världen och givetvis även för OKG. Årets stora utmaning i form av det noggrant förberedda underhållsstoppet fick genom rådande pandemi ytterligare en dimension. Likväl kunde alla kravställda aktiviteter genomföras på förväntat sätt och därmed säkras OKGs leveranser av fossilfri el i minst tjugofem år till.

  jan 11

 • Oskarshamn 3 redo för långtidsdrift

  NyhetUnder hösten har ett kompletterande säkerhetssystem installerats på OKG. I och med att Strålsäkerhetsmyndigheten meddelat att installationen anses uppfylla de krav som ställs på en oberoende härdkylning tryggas den fossilfria elproduktionen vid Oskarshamn 3 under många år framöver.

  dec 21

 • O3 i drift efter ett kort avbrott

  PressmeddelandeEfter ett kort underhållsstopp på drygt ett och ett halvt dygn är O3 åter i drift.

  dec 2

 • Slaget om mustaschen – en insats för cancerforskningen

  NyhetPå OKG arbetar många medarbetare på distans mot bakgrund av rådande pandemisituation och det är en utmaning att känna en tillhörighet och samhörighet med sina kollegor när man inte träffas. Vi såg då en möjlighet att förena nytta med nöje och dessutom skapa en liten oas frånkopplad från Covid-19. Resultatet? OKGs Slaget om mustaschen 2020.

  dec 1

 • O3 tillfälligt stoppad för åtgärd i turbinen

  PressmeddelandeNatten mot måndag den 30 november kopplades Oskarshamn 3 (O3) från kraftnätet för ett kortare stopp. Det var i samband med uppgången efter den årliga underhållsavställningen som det konstaterades åtgärdsbehov i den konventionella turbinens generatorutrustning.

  nov 30

 • OKGs hemsida i ny kostym

  NyhetMärker du någon skillnad? Vi har nu lanserat en helt ny hemsida för OKG. Innehållet är detsamma som tidigare men paketeringen och utseendet är i nyare och fräschare tappning! Nytt är dock den portal för Kärnpunkten-artiklar som nu finns på hemsidan.

  nov 26