Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Skydd- och säkerhetsutbildning

Detta är en webbaserad utbildning som genomförs i Kärnkraftverkens utbildningsportal.

Utbildningen innehåller viktig information om bland annat Arbetsmiljö, Larm och beredskap samt Fysiskt skydd och ska genomföras av alla som ska ha tillträde till området. Utbildningen består av kursmoduler, anläggningsspecifik information för respektive anläggning samt ett slutprov och tar cirka 90 minuter att genomföra. Tillgänglig på svenska och engelska.

Denna utbildning ska genomföras i god tid innan ankomst till OKG. Efter genomförd utbildning ska intyg e-postas till Centralvaktens reception och är tillsammans med drogtest, registerkontroll och föranmälan underlag för att få tillträde/passerkort.

Behöver du, men har inte tillgång till, intyg på utbildning som är genomförd före den 6 oktober 2020, meddela detta till Centralvaktens reception. 

OBS!

En giltig Skydd- och säkerhetsutbildning är en förutsättning för att komma in genom säkerhetskontrollerna på OKG. Varje passerkort är kopplat till det datum då medarbetaren senast gjorde Skydd- och säkerhetsutbildningen, och i de fall datumet är äldre än 3 år, eller om registrering av godkänd utbildning helt saknas, kommer kortet att spärras för tillträde.

För att detta ska orsaka så få störningar som möjligt ber vi dig att kontrollera giltighetstiden på din Skydd- och säkerhetsutbildning och vid behov genomföra en repetition av utbildningen i utbildningsportalen.