Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Slaget om mustaschen – en insats för cancerforskningen

Publicerad
1 december 2020

På OKG arbetar många medarbetare på distans mot bakgrund av rådande pandemisituation och det är en utmaning att känna en tillhörighet och samhörighet med sina kollegor när man inte träffas. Vi såg då en möjlighet att förena nytta med nöje och dessutom skapa en liten oas frånkopplad från Covid-19. Resultatet? OKGs Slaget om mustaschen 2020.

Den första november gick startskottet för Slaget om mustaschen 2020 och konceptet var enkelt: Åtta mustaschkämpar tillika medarbetare på OKG hade rakat av sig all eventuell ansiktsbehåring och var redo att under november månad odla mustasch till förmån för Prostatacancerförbundet. Uppmaningen till övriga medarbetare var att rösta på sin favoritmustasch genom att skänka en slant till OKGs digitala bössa hos Prostatacancerförbundet. Den kandidat vars mustasch hade genererat flest insamlade kronor i slutet av november månad skulle koras som vinnare, och för varje skänkt krona skulle dessutom OKG skänka en krona.

Mustaschkämparna drog in 77 862 kronor till Prostatacancerförbundet

En del av deltagarna var lite tvekande inför uppdraget då de inte trodde sig ha någon vidare skäggväxt, en oro som dock visade sig vara obefogad.

- När vi nu lämnar november bakom oss kan vi konstatera att våra medarbetare visade sig besitta stor potential när det kommer till mustaschframväxt och engagemanget har varit större än vad vi vågade hoppas på, säger kommunikatör Julia Karlsson. OKGs bössa landade till slut på helt fantastiska 77 862 kronor, en summa som går oavkortat till Prostatacancerförbundet!

Vilka är det då som låtit sina mustascher gro under de senaste veckorna? Vi kan nu stolt presentera OKGs mustaschkämpar 2020:

Deltagarna i OKGs Slaget om mustaschen 2020

Nyfiken på resultatet?

Bössan är nu officiellt stängd, rösterna är räknade och en vinnare är korad. Det blev till sist Johan Nyström som tog hem den ärofyllda segern i Slaget om mustaschen 2020! När Johan under måndagskvällen tog emot vinstbeskedet var det med stor glädje och en lättnadens suck över att äntligen få raka av mustaschen.

- Den här mustaschen har gjort sitt nu men det känns jätteroligt att ha vunnit, säger Johan. Jag ser oss dock alla som vinnare eftersom vi är på samma lag! Mitt allra ödmjukaste tack till alla som har röstat, man blir glad över att ha så fina vänner och kollegor. Tillsammans har vi gjort skillnad!

Ett stort tack riktas till samtliga våra mustaschkämpar – tävlingen vore inte möjlig utan er! Tack också till samtliga medarbetare, vänner och bekanta som bidragit till OKGs bössa genom att heja, stötta och rösta på våra kandidater. Den här tävlingen blev ett fint kvitto på att vi tillsammans kan göra stor skillnad!

På återseende nästa år!

Varje år upptäcks omkring 10 000 nya fall av prostatacancer. En tredjedel av all cancer hos män är prostatacancer, som därmed är mannens vanligaste cancerform. Prostatacancerförbundet verkar för ökad kunskap om prostatacancer samt bedriver stödverksamhet för drabbade och närstående. Förbundet stödjer dessutom forskning och utveckling genom en egen fond, Prostatacancerfonden, samt väcker opinion för en bättre vård.