Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Johan Dasht utsedd till ny VD för SKB

Publicerad
16 december 2019

Johan Dasht har av styrelsen för SKB utsetts till ny VD. Han kommer därför att lämna sitt uppdrag som VD för OKG, i mitten på februari 2020. Johan Dasht började jobba på OKG 2005 och haft olika roller inom bolaget varav de sista fyra åren som VD.

– Vi producerar dagligen fossilfri el på OKG men vi tar också ansvar för våra anläggningars hela livscykel där även avveckling och slutförvar är viktiga delar i helheten. Där är kärnkraften unik. Jag har jobbat inom produktion och avveckling under mina 15 år på OKG och nu får jag förtroendet att jobba med en annan del av det svenska systemet, säger Johan Dasht.

I det svenska systemet står SKB för drift, utveckling och uppförande av slutförvar för det radioaktiva avfallet och SKB samägs av de svenska kärnkraftsbolagen. SKBs huvuduppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken.

– Jag tror att jag kan bidra i min nya roll på SKB som har ett viktigt uppdrag i det svenska systemet. SKB står inför en ny fas med bland annat uppförande av Kärnbränsleförvaret, Inkapslingsanläggning och utbyggnad av SFR. Men det känns tungt att behöva lämna kollegorna på OKG, avslutar Johan.

Jan Karjalainen kommer att vara tillförordnad VD på OKG från och med den 15 februari. Rekrytering av ny VD har inletts.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt, Presstjänst