Oskarshamns kärnkraftverk - OKG (till startsidan)

Kärlek på OKG

Publicerad
14 februari 2024

Att kärlek finns överallt känner vi alla till tack vare filmer som Love Actually. Och självklart finns det även kärlek på OKG! Dagen till ära vill vi lyfta fram en varm kärlekshistoria som började på OKG med Hanna och Stefan i huvudrollerna.

Jag och min man träffades på grund av OKG för snart 15 år sedan.

Stefan flyttade till Oskarshamn från Sundsvall 2007, började jobba på driften som stationstekniker och bodde i höghuset på Stora torget. Jag var färdig ingenjör strax före finanskrisen och hade flyttat till Stockholm eftersom Lund, där jag pluggat, kändes lite litet. Då jag satt utan uppdrag skickade mitt konsultbolag mig till Oskarshamn under våren 2009. Jag bodde till en början på hotell, veckopendlade, men flyttade sen till en lägenhet i samma hus som Stefan. Vi hade setts några gånger via gemensamma vänner och jag tyckte att det var trevligt att flytta till ett hus där jag kände någon.

Stefan gillade att laga mat och tyckte det var trevligt med middagssällskap. Det tog inte många månader förrän vi bodde tillsammans hos mig och hade fester i Stefans lägenhet. Jag hade diskmaskin, så vi körde disken i hissen.

Det har gått några år sedan dess. Nu bor vi i en villa i Kolberga, har två barn och firar 13-årig bröllopsdag nu i februari. Stefan har lämnat OKG för KSU, Kärnkraftssäkerhet och utbildning, men håller sig på halvön ändå. Och det var via OKG vi träffades!