OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 23 mars 2018

  I detta nummer av OKGs personaltidning Kärnpunkten träffar vi bland annat avfallsingenjören Sofia Eliasson. Sofia arbetar just nu intensivt med förberedelser inför de utmaningar som väntar i samband med avvecklingen av Oskarshamn 1 (O1) och Oskarshamn 2 (O2), då drygt 266 000 ton avfall ska tas om hand på ett eller annat sätt.

 • Erfaret team förbereder för kapning

  Nyhet den 16 februari 2018

  I slutet av april görs den första kapningen i projekt Serin, segmentering av reaktortankens interna delar, på Oskarshamn 2 (O2) och därmed inleds den första stora nedmonteringsåtgärden i anläggningen. OKG och leverantören General Electric Hitachi (GEH) förbereder sig nu inför kommande arbeten.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 26 januari 2018

  Årets första nummer av OKGs personaltidning Kärnpunkten är här, fullmatad med intressanta reportage och artiklar från verksamheten på Simpevarpshalvön.

 • 2017 – en brytpunkt i OKGs företagshistoria

  Pressmeddelande den 16 januari 2018

  2017 blev ett av de bättre produktionsåren för Oskarshamn 3 (O3) även om leveranserna inte nådde upp till föregående års rekordnotering. Under året konkretiserades också arbetet med att realisera besluten att avveckla såväl Oskarshamn 1 (O1) som Oskarshamn 2 (O2). 2017 kom därmed att utgöra en konkret brytpunkt i företagets historia.