OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • OKG får nytt högre betyg i SSMs strålsäkerhetsvärdering

  Nyhet den 29 juni 2018

  I sin årliga strålsäkerhetsvärdering av OKG slår Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) fast att OKG-organisationens sätt att bedriva verksamheten förtjänar ett högre betyg än tidigare.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 25 maj 2018

  Revisionen på Oskarshamn 3 (O3) närmar sig och för många av OKGs medarbetare är detta höjdpunkten på året. Revisionsförberedelserna pågår för fullt och i detta nummer av personaltidningen Kärnpunkten kan du bland annat läsa mer om de arbeten som ska genomföras och varför Foreign Material Exclusion (FME) är i fokus.

 • Så behandlar OKG personuppgifter

  Nyhet den 24 maj 2018

  Den 25 maj träder den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. De nya reglerna ska på ett bättre sätt än tidigare skydda EU-medborgarnas personuppgifter. OKG AB är ansvarig för behandlingen av de...

 • Miljardinvesteringar för långsiktig elproduktion

  Pressmeddelande den 16 maj 2018

  Nyligen beslutade OKGs styrelse att investera en halv miljard kronor i en löpande modernisering av kontrollutrustningen vid Oskarshamn 3. Därmed har OKGs ägare bara under det senaste året satsat över 1,5 miljarder kronor för att säkerställa kärnkraftsreaktorns långsiktiga elproduktion.

 • Kapning av interndelar

  Nyhet den 15 maj 2018

  I slutet av april godkände myndigheten den säkerhetsredovisning som gäller för segmentering av interndelar på O2. Detta var den sista pusselbiten som saknades för att kapningen skulle kunna påbörjas. Den 14 maj passerades så en viktig milstolpe då den första kapningen kunde utföras.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 23 mars 2018

  I detta nummer av OKGs personaltidning Kärnpunkten träffar vi bland annat avfallsingenjören Sofia Eliasson. Sofia arbetar just nu intensivt med förberedelser inför de utmaningar som väntar i samband med avvecklingen av Oskarshamn 1 (O1) och Oskarshamn 2 (O2), då drygt 266 000 ton avfall ska tas om hand på ett eller annat sätt.

 • Erfaret team förbereder för kapning

  Nyhet den 16 februari 2018

  I slutet av april görs den första kapningen i projekt Serin, segmentering av reaktortankens interna delar, på Oskarshamn 2 (O2) och därmed inleds den första stora nedmonteringsåtgärden i anläggningen. OKG och leverantören General Electric Hitachi (GEH) förbereder sig nu inför kommande arbeten.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 26 januari 2018

  Årets första nummer av OKGs personaltidning Kärnpunkten är här, fullmatad med intressanta reportage och artiklar från verksamheten på Simpevarpshalvön.

 • 2017 – en brytpunkt i OKGs företagshistoria

  Pressmeddelande den 16 januari 2018

  2017 blev ett av de bättre produktionsåren för Oskarshamn 3 (O3) även om leveranserna inte nådde upp till föregående års rekordnotering. Under året konkretiserades också arbetet med att realisera besluten att avveckla såväl Oskarshamn 1 (O1) som Oskarshamn 2 (O2). 2017 kom därmed att utgöra en konkret brytpunkt i företagets historia.