OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • Föreläsning: Hur monterar man ner ett kärnkraftverk?

  Nyhet den 15 november 2019

  Med start efter årsskiftet kommer OKG att påbörja nedmontering av Oskarshamn 1 och 2. Det mesta avfallet som uppstår kan hanteras rent konventionellt, men den del av avfallet som är radioaktivt vill SKB ta hand om på ett säkert sätt för både människor och miljö.

 • OKG framtidssatsar – investeringar och traineer

  Nyhet den 6 november 2019

  Under 2020 genomför OKG en mångmiljoninvestering för ytterligare förhöjd säkerhet. Under samma år utses flera nyrekryterade medarbetare att ingå i ett branschgemensamt traineeprogram. Företeelser som var och en på sitt sätt indikerar den framtidstro som idag präglar OKG.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 25 oktober 2019

  Sedan en knapp månad tillbaka är en ny OKG-organisation sjösatt. Därmed kan vi sätta punkt för den omställningsprocess som inleddes med inriktningsbesluten att stänga Oskarshamn 1 och Oskarshamn 2 för drygt fyra år sedan. I detta nummer av Kärnpunkten får du läsa mer om den utmanande resa som OKG genomfört de senaste åren, och hur vi nu blickar framåt.

 • OKG föryngrar genom branschgemensamt traineeprogram

  Nyhet den 21 oktober 2019

  OKGs satsningar för kommande generationer känner inga gränser. Inte nog med att de fossilfria elleveranserna ska kunna medverka till att motverka den globala uppvärmningen. Företaget söker nu dessutom nya och unga medarbetare som kan ingå i ett branschgemensamt traineeprogram.

 • Omställningen fullbordad – OKG rekryterar igen

  Pressmeddelande den 18 oktober 2019

  Enbart under kommande vinter behöver OKG rekrytera tjugotalet nya medarbetare. Efter fyra års intensivt arbete har en nödvändig förändring av verksamhet och organisation fullbordats. Därmed har företaget siktet helt inställt på att trygga samhällets behov av fossilfria elleveranser samtidigt som organisationen på ett säkert och effektivt vis sluter livscykeln för de produktionsanläggningar som stängts ned.

 • Återvinning av lågaktivt avfall – avtal signerat

  Nyhet den 11 oktober 2019

  Under det kommande decenniet planerar OKG att radiologiskt nedmontera de två anläggningarna Oskarshamn 1 och Oskarshamn 2. Målet är självklart att återvinna så mycket som möjligt av materialet och i veckan har ett avtal tecknats som ska hjälpa till att möjliggöra detta.

 • Oskarshamn 3 i drift efter årlig underhållsavställning

  Pressmeddelande den 26 september 2019

  Inom kort planeras Oskarshamn 3 (O3) åter igen leverera fossilfri och trygg baskraft med full effekt. För närvarande pågår effektuppgång efter den drygt tre veckor långa underhållsavställningen.

 • En fungerande lösning på världens största problem

  Nyhet den 19 september 2019

  Klimathotet i världen har länge varit en omdiskuterad fråga, och genom åren har man angripit frågan utifrån olika synvinklar. I våras släpptes boken ”Klimatnyckeln” som har kallats för den viktigaste boken om klimatförändringar sedan ”En obekväm sanning”.

 • 24 dagars underhållsstopp efter 322 dagars drift

  Pressmeddelande den 30 augusti 2019

  Efter en driftsäsong med rekordhög leveransförmåga är det åter dags för det årliga underhållsstoppet på Oskarshamn 3 (O3). Nu väntar 24 intensiva dygn med säkerhet och kvalitet i fokus för att säkra stabila elleveranser fram till underhållsavställningen 2020.

 • Senaste numret av Kärnpunkten är här

  Nyhet den 30 augusti 2019

  Är det inte konstigt hur vissa månader har en tendens att försvinna förbi mycket snabbare än andra? Sommarmånaderna känns ibland som om de går dubbelt så fort som övriga månader. Förhoppningsvis har det ändå varit en skön sommar och ledighet, med tillfälle till att ladda batterierna.

Visa fler