OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 14 december 2018

  Så var det dags – årets sista nummer av Kärnpunkten och faktiskt det sista nummer som vi ger ut i tryckt form!

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 26 oktober 2018

  Såhär i slutet av oktober känns det som att vintern närmar sig med stormsteg! För att stå rustade inför den kalla perioden med stabila och säkra elleveranser har vi på OKG genomfört en rad underhållsåtgärder under årets revision. En framgångsrik revision bland annat ur miljösynpunkt. Vad vi lärde oss från årets revision på O3 kan du läsa om på sidan 8-9.

 • Full effekt vid Oskarshamn 3 igen

  Pressmeddelande den 15 oktober 2018

  Oskarhamn 3 (O3) producerar återigen klimateffektiv baskraft. Detta efter ett kortare produktionsstopp på en vecka för åtgärder av ventilläckage i kylsystemet för avställd reaktor.

 • Otät ventil stoppar O3-produktion

  Pressmeddelande den 4 oktober 2018

  Tidigt på torsdagsmorgonen stoppades elproduktionen tillfälligt vid Oskarshamn 3 (O3). En otät ventil i kylsystemet för avställd reaktor ska nu åtgärdas innan driften kan återupptas.

 • Fortsatt kommunal räddningstjänst på OKG

  Pressmeddelande den 2 oktober 2018

  Räddningstjänsten i Simpevarp bedöms även fortsättningsvis kunna bedrivas i kommunal regi. Det är innebörden i en preliminär överenskommelse som i dagarna träffats mellan OKG och Oskarshamns kommun.

 • Nu finns OKG på Facebook!

  Nyhet den 1 oktober 2018

  Idag lanserades OKGs Facebook-sida och första steget mot att etablera en närvaro i sociala medier är därmed taget.

 • Framgångsrika åtgärder för en god arbetsmiljö

  Nyhet den 28 september 2018

  Årets underhållsavställning på OKG har inte bara varit framgångrik utifrån ett tekniskt perspektiv, arbetena har också utförts på ett mycket säkert vis ur arbetsmiljösynpunkt.

 • Årets underhållsavställning på OKG avslutad

  Pressmeddelande den 21 september 2018

  Under torsdagen avslutade OKG den årliga underhållsavställningen i och med att Oskarshamn 3 (O3) åter kopplades in på kraftnätet. Inom kort levererar anläggningen åter klimateffektiv och trygg baskraft med full effekt.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 31 augusti 2018

  Så här dags har de flesta av oss kommit tillbaka från semestern och börjar nog så smått komma in i de vanliga arbetsrutinerna igen. De medarbetare som är involverade i revisionen på O3 som startade den 23 augusti kastas verkligen in i hetluften med en gång. Ett av revisionens lite mer speciella arbeten – provning av moderatortankstativet - kan du läsa om på sida 6-7.

 • Årets underhållsavställning på O3

  Pressmeddelande den 24 augusti 2018

  Efter en driftsäsong med stabil produktion är det åter dags för den årliga underhållsavställningen på Oskarshamn 3 (O3). Nu väntar 26 intensiva dygn med säkerhet och kvalitet i fokus för att säkra stabila elleveranser fram till revisonsavställningen 2019.

Visa fler