OKG

O1s återstart avbruten

Pressmeddelande den 7 april 2017

Efter ett kortare driftuppehåll kunde Oskarshamn 1 (O1) leverera el under fredagsmorgonen efter framgångsrika åtgärder av ett vattenläckage. På grund av ett vattenläckage i ett annat system i den konventionella turbinanläggningen fick dock återstarten avbrytas.

Det var ett vattenläckage i den konventionella turbinanläggningen som gjorde att produktionen på O1 fick avbrytas för åtgärder måndagen den 3 april.

– Mina medarbetare har gjort ett mycket bra arbete och vi kunde återstarta anläggningen under fredagsmorgonen den 7 april, säger Mikael Wramsjö, produktionschef på O1.

Återstarten fick dock avbrytas när ett vattenläckage detekterades i en annan del av den konventionella turbinanläggningen. För tillfället pågår ett intensivt arbete för täta läckaget och återstarten är planerad till lördagen den 8 april.

En av världens största kokvattenreaktorer, Oskarshamn 3 (O3), är i drift och levererar koldioxidsnål el till det svenska kraftnätet på full effekt (1 400 megawatt).

 

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Mikael Wramsjö

Produktionschef O1

Telefon: 0491-78 74 16

Sidan uppdaterad den 7 april 2017