OKG

O1 levererar på full effekt efter framgångsrika åtgärder

Pressmeddelande den 10 april 2017

Efter ett kort driftuppehåll återstartades Oskarshamn 1 (O1) lördagen den 8 april. God samordning och fina insatser från medarbetarna gör att anläggningen åter står i samhällets tjänst och levererar klimateffektiv baskraft på full effekt till de svenska hushållen och industrin.

Ett detekterat vattenläckage i ett system i turbinanläggningen gjorde att effektuppgången efter återstarten av O1 fick avbrytas fredagen den 7 april.

– Redan under lördagen den 8 april kunde vi återstarta anläggningen efter mina medarbetares fina laginstas som kännetecknas av både hög säkerhet och kvalitet, säger Mikael Wramsjö, produktionschef på O1

På söndagen den 9 april producerade O1 återigen väderoberoende el på full effekt (492 megawatt).

– Nu ser vi fram emot lugn och stabil drift fram till den förtida stängningen av O1 som är planerad till den 29 juni, avslutar Wramsjö.

Oskarshamn 3 (O3), en av världens största kokvattenreaktorer, är också i drift och levererar koldioxidsnål el till det svenska kraftnätet på full effekt (1 400 megawatt).

 

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Mikael Wramsjö

Produktionschef O1

Telefon: 0491-78 74 16

Sidan uppdaterad den 10 april 2017