OKG

O3 levererar el efter framgångsrika åtgärder

Pressmeddelande den 9 december 2016

Den 27 november avbröts produktionen på O3 för åtgärd av en bränsleskada. Redan den 8 december levererade O3 åter el till det svenska kraftnätet, nästan ett dygn tidigare än planerat.

De tidskritiska arbetena har varit aktiviteterna i reaktorhallen med bland annat härdläcksökning av samtliga bränsleelement och återladdning av bränsle. Under förra helgen, när alla bränsleelement hade läcksökts, kunde bränsleskadan äntligen detekteras och bränsleelementet bytas ut.

– Alla arbeten har genomförts med säkerheten som främsta ledstjärna och hög kvalitet. Det känns bra att kunna återstarta anläggningen med åtgärdad bränsleskada och dessutom nästan ett dygn tidigare än planerat, en stor eloge till alla inblandade, säger Mats Ekblad, produktionschef på O3.

Effekten kommer gradvis att öka och O3 planeras leverera full effekt under torsdagen den 15 december.

Oljeläckaget på Oskarshamn 1 (O1) är åtgärdat och det pågår avslutande arbeten för planerad återstart av anläggningen under dagen.

 

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Mats Ekblad

Produktionschef O3

Telefon: 0491-78 87 15

Sidan uppdaterad den 9 december 2016