OKG

O3 laddar för årets underhållsavställning

Pressmeddelande den 30 maj 2016

Efter en driftsäsong präglad av produktionsrekord på både års- och månadsbasis är det åter dags för den årliga underhållsavställningen på Oskarshamn 3 (O3). Det är 25 fullspäckade dygn med säkerhet och kvalitet i fokus för att säkra stabila elleveranser 2016-2017.

Lördagen den 28 maj gick O3 från yttre nät för årets underhållsavställning och planeras åter att vara i drift onsdagen den 22 juni. Med många arbeten på kort tid och ett stort antal entreprenörer på plats är det viktigt att sätta säkerheten i främsta rummet. Extra resurser kommer att röra sig inne i anläggningen med enda uppgift att upptäcka och förebygga arbetsmiljörisker samt förstärka ett professionellt beteende.

– Vi har som vanligt dedikerade säkerhetscoacher som stöttar de arbeten som kräver ett särskilt arbetsmiljömässigt fokus, säger Per Magnusson, tillförordnad produktionschef på O3.

De tidskritiska arbetena i årets underhållsavställning är olika aktiviteter i reaktorhallen, däribland bränslebyte och -omflyttning samt byte av utrustning som mäter neutronflödet i reaktortanken. Andra stora arbeten är bland annat service på tre av åtta huvudcirkulationspumpar, diverse ventilarbeten i olika viktiga säkerhetssystem och inspektioner av bland annat turbinlager och lågtrycksturbinens avloppskovlar i den konventionella turbinutrustningen.

– Vi har planerat för den här underhållsavställningen under hela året, nu är vi sugna på att få göra arbetet, avslutar Per Magnusson.

 

Oskarshamn 1 (O1) levererar åter på full effekt efter årets lyckade underhållsavställning.

 

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 30 maj 2016