OKG

O1 åter i drift efter lyckad revisionsavställning

Pressmeddelande den 18 maj 2016

I lördags den 14 maj avslutade Oskarshamn 1 (O1) den årliga revisionen i och med att anläggningen fasade in mot yttre nät, drygt ett dygn tidigare än ursprunglig tidplan. Återstarten fick dock avbrytas på grund av ett oljeläckage från en slang i turbinutrustningen, samt en läckande ventil i hjälpkondensorn. Läckagen är nu åtgärdade och under onsdagsmorgonen den 18 maj kunde elproduktionen återupptas.

Revisionsavställningen inleddes den 28 mars och förutom det sedvanliga bränslebytet har revisionen innehållit en mängd stora arbeten såsom byte av förvärmare i turbinutrustningen, service av dieslar och byte av huvudcirkulationspumpar. Samtliga arbeten har utförts enligt den tidsplan som sattes upp inför avställningen.

– Årets revision på O1 har gått mycket bra, både ur ett personsäkerhetsmässigt perspektiv och när det gäller kvalitet i arbetet, säger Mats Ekblad, produktionschef O1. Nu ser vi fram emot en stabil, sista driftsäsong med trygga leveranser av klimateffektiv el fram till halvårsskiftet 2017, då anläggningen tas ur drift.

O1 kommer successivt att öka effekten och beräknas nå full kapacitet (492 MW) under torsdagen.

På Oskarshamn 3 (O3) har man problem med en av huvudcirkulationspumparna och håller därför en lägre effektnivå, cirka 1320 MW, fram till den årliga revisionen som startar den 29 maj.

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 18 maj 2016