OKG

Vinnare utsedd i OKGs konstnärstävling

Publicerad 2015-04-02 09:29

Konstnärstävlingen som arrangeras med anledning av OKGs 50-årsjubileum är nu avgjord. Med nästan hälften av de cirka 600 rösterna vann konstnären Gösta Holmer från Blankaholm som har skapat bidrag nummer 2; Energikällan.

Med anledning av OKGs 50-årsjubileum 2015 har en konsttävling arrangerats där vinnaren får uppdraget att skapa en skulptur som ska pryda rondellen i korsningen Åsavägen och Gröndalsvägen i Oskarshamn. Yrkesverksamma konstnärer fick skicka in förslag i form av skisser och en jury bestående av representanter från OKG, Oskarshamns kommun och lokala konstnärer valde ut tre bidrag som gick vidare till allmän omröstning. Cirka 600 personer röstade och vinnaren blev konstverket Energikällan med 48 procent av rösterna. Konstnären är Gösta Holmer från Blankaholm.

– Det här ska bli jättekul, kommenterar Gösta. Det är en stor ära att få göra det här för OKG! Det är särskilt glädjande att oskarshamnarna själva har röstat fram mitt bidrag. Jag hoppas verkligen att Energikällan kommer att ses som en prydnad för staden och utgöra en källa till glädje för alla som passerar den här rondellen.

Avtäckning av konstverket planeras ske på OKGs födelsedag den 14 juli.

För ytterligare information, ring: 0491-78 75 50.

Läs om konstverket Energikällan

Sidan uppdaterad den 2 april 2015