OKG

OKG levererar åter el - revisionen på O1 avslutad

Pressmeddelande den 8 juni 2015

Tidigt i lördags morse fasade Oskarshamn 1 (O1) åter in på kraftnätet efter att ha avslutat årets revisionsavställning. Maximal leverans beräknas kunna nås senare i veckan när den inledande provperioden är avslutad.

Förutom bränslebyte och normalt förebyggande och avhjälpande underhåll utfördes under årets revision bland annat byte av en av reservdieslarna samt en omfattande service på en annan. Samtliga planerade revisionsåtgärder löpte enligt tidsplan, men på grund av tillkommande arbeten och provningar på en ventil i den konventionella turbinutrustningen, förlängdes tidsplanen med cirka två veckor.

Under avställningen har dessutom åtgärder skett på turbinutrustningen med avsikt att komma tillrätta med de vibrationer som under det gångna året begränsat produktionen. Återstarten av O1 inleds med en provperiod för att verifiera åtgärdernas effekt. Planen är därefter att producera el på maximal kapacitet fram till slutet av mars nästa år då nästa revision äger rum.

Vid Oskarshamn 3 (O3) pågår årets underhållsavställning och säkerhetsmoderniseringen vid Oskarshamn 2 (O2) är samtidigt inne i en intensiv fas med driftsättning av en mängd olika system och komponenter.

På grund av datatekniska problem är produktionsvisningen på okg.se för närvarande inte tillförlitlig.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 8 juni 2015