OKG

O3 levererar el igen – O1 utför underhåll

Pressmeddelande den 22 juni 2015

I lördags kunde Oskarshamn 3 (O3) återigen leverera el till det svenska kraftnätet efter störningar under effektuppgången efter årets underhållsavställning. På söndagen togs Oskarshamn 1 (O1) ur produktion för ett planerat underhållsstopp.

Nu levererar världens största vattenkokarreaktor återigen el till det svenska kraftnätet efter en veckas störningar i effektuppgången efter årets underhållsavställning.

– Det intensiva arbetet med åtgärder i anläggningen har gått mycket bra, säger Johan Dasht, produktionschef O3. Med hjälp av kompetenta och engagerade medarbetare, som har lagt ner mycket arbete, kan anläggningen återigen bidra med sina 1 400 megawatt till den svenska elförsörjningen.

I helgen inledde O1 ett planerat kortstopp där underhåll kommer att utföras på ett antal komponenter. Detta är åtgärder som inte kan ske när anläggningen är i drift och därför togs anläggningen från nät igår eftermiddag. O1 är planerad att åter tas i drift senare i veckan, enligt meddelande till elmarknaden.

Säkerhetsmoderniseringen vid Oskarshamn 2 (O2) är samtidigt inne i en intensiv fas med driftsättning av en mängd olika system och komponenter och anläggningen har en planerad återstart den 20 december.

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 22 juni 2015