OKG

O1 och O3 levererar el igen efter framgångsrika underhållsåtgärder

Pressmeddelande den 29 juni 2015

Åtgärderna på Oskarshamn 1 (O1) och Oskarshamn 3 (O3) har gått mycket bra. O1 återupptog sin produktion natten till söndagen, ett dygn tidigare än beräknat och Oskarshamn 3 (O3) kunde leverera el igen igår kväll, några timmar tidigare än planerat.

Under det planerade underhållsstoppet på O1, som inleddes förra söndagen, har det utförts åtgärder på komponenter som inte kan göras under drift. De planerade arbetena har gått enligt plan, men på grund av tillkommande arbeten förlängdes stoppet. Elproduktionen kunde återupptas under natten till söndagen och maximal effekt planeras kunna nås i slutet av den här veckan.

Vid O3 stoppades produktionen under natten till torsdagen för åtgärder av en läckande ventil i ett processystem. Anläggningen kunde leverera el igen under söndagskvällen efter framgångsrika underhållsåtgärder. Åtgärder kommer att göras under drift på en pump i kondensatsystemet i den konventionella turbinanläggningen och därför kommer effektnivån tillfälligt att ligga på 1 200 MW av maximal effekt (1 400 MW).

Säkerhetsmoderniseringen vid Oskarshamn 2 (O2) är inne i en intensiv fas med driftsättning av en mängd olika system och komponenter.

 

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolspot.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 29 juni 2015