OKG

Ny VD för OKG utsedd

Pressmeddelande den 7 december 2015

OKGs styrelse har idag utsett nuvarande produktionschefen vid O3, Johan Dasht, till ny VD på OKG från och med 1 januari 2016. Han efterträder Johan Svenningsson som efter tre och ett halvt år på posten nu blir chef för moderbolaget Uniper i Sverige.

Johan Dasht tillträder posten som VD för OKG i en utmanande brytningstid. Utifrån de förändrade ägardirektiv som fastställts under hösten står organisationen inför en gedigen uppgift att omforma verksamheten.

– Jag är likväl helt övertygad om att vi på ett säkert och effektivt sätt kommer att säkra O3s långsiktiga lönsamhet samt verkställa besluten att stänga ned O1 och O2, kommenterar Johan Dasht. En av mina viktigaste uppgifter blir att skapa tydlighet och samsyn kring hur vi gemensamt ska möta framtiden med ett OKG i ständig förändring.

Johan Dasht har varit anställd på OKG sedan 2005 och har sedan 2011 varit del i företagsledningen, först som teknikchef och sedan två år tillbaka som produktionschef vid O3.

– Jag är väldigt nöjd med valet av Johan Dasht som ny VD för OKG, säger nuvarande VD Johan Svenningsson. Han är en stark ledare med erfarenhet från flera roller i företaget och har de bästa förutsättningar att utveckla OKG vidare. Den interna tillsättningen borgar dessutom för en nödvändig kontinuitet i organisationens arbete med ständiga förbättringar. I min nya roll som chef för Uniper i Sverige kommer jag givetvis att ge Johan och hela OKG-organisationen mitt fulla stöd i en strävan att bedriva verksamheten i enlighet med högsta internationella standard.

Presskontakt

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 7 december 2015